donderdag 26 juli 2012

Crazy horsesVroeger, toen was alles beter. Dát zinnetje, is het begin van verval. Wie nog bruisend midden in het leven staat, wil toch zeker alleen maar met zevenmijlslaarzen vooruit! Anders zaten we nog steeds met z’n allen in die grot, gekleed in berenvel.

“Zet uit die herrie,” schreeuwde mijn moeder vroeger als ik net lekker op de bank zat te genieten van Toppop. Eén uurtje per week. Crazy Horses van die o zo Amerikaanse Osmond Brothers.
Vooral het ‘ahwoe ahwoe’ van de elektrische gitaar in het refrein vond ik prachtig en zij verschrikkelijk. “Zachter!” klonk haar commando, en ze verscheen om de hoek van de deur gekleed in een schort en met afwassop aan de handen.
De grootste vooruitgang van de laatste decennia is volgens mij vooral het vervagen van die kloof tussen de generaties. Wij, moderne middelbare mensen van nu, zijn toch zeker met onze tijd meegegaan? Niks geen autoritair machtsvertoon, maar lekker meepraten met de jeugdigen na ons, vooral op gelijkwaardig niveau. En een schort met sophanden is er zeker niet meer bij.

Bijblijven is eigenlijk helemaal zo moeilijk niet. Als je maar wilt, dan gaat het spelenderwijs.
Wie kent er niet ‘Draw Something’? Iets uitbeelden via  een tekening, waarbij een ander moet raden welk woord het is. Het enige wat je nodig hebt, is je mobiele telefoon, en je zo’n beetje hele wereld is je speelveld.Onbegrensde mogelijkheden! En toch, starend naar het schermpje van de smartphone, komen er herinneringen boven aan galgje of zeeslag, tegenover elkaar aan tafel, blaadje papier, rechtopstaande deksel van een spelletjesdoos er tussenin, potje thee en chocolade onder handbereik en lachen maar. Tekenen op afstand is eigenlijk best wel eh... afstandelijk.


Nee dan Wordfeud! Lekker puzzelen met letters op de slimme telefoon. Ook hier weer een keur aan medespelers, zelfs uit verschillende landen, dat maakt de woordkeuze ook lekker internationaal.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk vind ik het niet half zo leuk als scrabble. Daarover kon je tenminste nog lekker ter plekke bekvechten, en met de stenen gooien als je het niet eens werd over de werkelijke woordwaarde.

En nou is er weer wat nieuws. Song Pop, een muziekquiz voor de mobiel. Vijf liedjes luisteren per ronde en zo snel mogelijk de juiste titel of artiest in het multiple choice rijtje uitkiezen.
Toekomstmuziek? Wat mij betreft absoluut. Op muziekgebied ben ik sterk als een paard, want ik ken mijn klassieken. Ahwoe ahwoe!

2 opmerkingen:

  1. Haha, was jij ook zo'n Osmond-fan, had Donny boven mijn bed hangen (dat mag op die leeftijd). Er zat inderdaad een gitaarsolo in de song, maar het awoe is toch echt een synthesizer, kijk maar op de clip, lol.
    Ik ben nooit zo'n spelletjes mens geweest, deed altijd alleen maar mee voor de 'gezelligheid'en keek dan met verbazing toe hoe 'óngezellig' het werd met al dat geruzie..Ik heb wel gekke dingetjes op mijn phone als spotify. Verder houd ik het bij Tetris (word ik rustig van) en af en toe sudoko. En ja, van die laatste prefereer ik ook de papieren versie!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Charley, tuurlijk... synthesizer, dát was het! Jij kent dus ook je klassieken. Tetris is een goede training voor de geest, tegen dementie zelfs, heb ik me weleens laten vertellen. Dus ook dat is toekomstmuziek! Sudoku maakt mij nou weer bloednerveus, dat gedoe met die cijfertjes. Daarom helemaal voor de letters gekozen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen